Caffé Excelsior extra mild
Charakteristika
Je to bohatá, intenzivní, výrazná a aromatická směs.
Každá z vlastností se postupně odhaluje a povzbuzuje konzumenta, aby objevil nové pocity.
Má dlouhou výdrž, je konzistentní, plná, svěží a kořeněná.
Má silné aroma. Buket odhaluje intenzivní vůni s tóny pečiva a cereálií, lékořice, opečeného chleba a čokolády a vůni čerstvé trávy.
Chuť je plná, vydatná a sametová.
Složení
Kvalita směsi Extra blend je n⁰10, skládá se z 85% Arabiky a 15% Robusty.
Některé Arabiky pochází z Kostariky, Guatemaly a Nikaraguy.
Některé z Robust jsou Indian Parchment a Monsoneed, což jsou nejkvalitnější Robusty na světě.
Podmínky, jak získat perfektní Extramild
Některé důležité podmínky k získání perfektní kávy Extramild :
Potřebná porce mleté kávy 7g +_ 0,5
Výchozí teplota vody z přístroje 88⁰C +_ 2C
Teplota nápoje v šálku 67⁰C+_ 3C
Vstupní tlak vody 9barů +_ 1
Doba překapávání 23sec 1+_2,5sec
Mililitry v šálku (včetně pěny) 30ml+_2,5
Pokud doba extrakce netrvá déle než 15sekund, znamená to, že se v horké vodě nevylouhuje správné množství kávy a část vzácných substancí zůstane v kávovém prášku. Navíc bude nápoj z chuťového hlediska nevyvážený. Espresso bude slabé, hořčí než je očekávaná chuť, se slabým aroma.
Pokud doba extrakce trvá 35sekund, stane se opak: z kávového prášku se vyluhují dřevité, nepříjemné a štiplavé komponenty.
Šálek
Ideální je bílý porcelánový šálek, bez vnitřního zdobení, elipsovitého tvaru, uvnitř zkosený, zatímco vnější tvar může nebo nemusí být zvoncový. Přibližný obsah šálku je 50 mililitrů. Je to jediný šálek, v němž je možné plně ocenit vzhled vynikající pěny, jedinečnou vůni, horkou a jemnou chuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.